Noutăți

Transnistria - lacrima mea...

"Cronica unui război nedeclarat"  


  Luna martie comemorează de ani de zile eroii care au căzut pe câmpul de luptă în conflictul armat de la Nistru, în acest scop în colegiu a fost  organizată o întâlnire cu foștii combatanți, în care au avut loc discuții tet-a-tet cu cei ce au luptat pentru țară.

    Oaspeții noștri au relatat până în cele mai mici detalii întâmplările care au început să ia amploare la 2 martie 1992, reușind să imprime în  imaginația fiecărui prezent la această întâlnire clipele de teroare și nedreptate trăite de concetățenii noștri. 

    Au relatat poveștile de viață ale celor căzuți în luptă, iar pe final ne-au lăsat cadou o carte în care sunt înscrise numele celor ce au luptat pentru integritatea țării noastre. Mesajul invitaților către elevi a fost unul foarte adânc, presărând în suflete semințe de demnitate națională:

"Războiul de pe Nistru din anul 1992 este un capitol tragic din istoria poporului nostru. Trebuie să păstrăm vie memoria și onoarea celor care și-au jertfit viața pentru idealurile noastre naționale." 

    Cu amintiri, emoții și lacrimi întâlnirea cu apărătorii patriei a avut o mare însemnătate pentru elevi, și le mulțumim mult doamnelor profesoare: Spînu Valentina, Bologan Lilia și Șargo Aliona pentru această întâlnire de suflet.


Comentarii la subiect: