Noutăți

Seminare de prevenire a corupției, organizat de CNA

Seminare de prevenire a corupției, organizat de CNA

    Un instrument de prevenire a fenomenului corupţiei în societate o reprezintă educarea anticorupţie a cetăţenilor. Prin aceste acțiuni se urmărește conştientizarea opiniei publice privind pericolul corupţiei, cultivarea spiritului de intoleranţă faţă de corupţie, lichidarea nihilismului juridic şi promovarea comportamentului etic şi moral în vederea respectării stricte a legii.
     Din acest considerent, în perioada 21.03.2016 – 21.04.2016, peste 450 de elevi din Colegiul Financiar – Bancar din Chișinău au participat la un seminar organizat de Centrul Național Anticorupție. Scopul seminarului este de a oferi tinerilor informaţii detaliate despre conceptul de corupţie; geneza şi evoluţia fenomenului; actele de corupţie, cele conexe şi faptele de comportament corupţional, dar şi despre rolul tinerilor în prevenirea fenomenului.
     Menționăm că lecţiile anticorupţie fac parte din Planul de acţiuni al CNA privind sensibilizarea societăţii faţă de riscurile corupţiei și s-au desfășurat în baza Acordului de colaborare între CFBC și CNA. 

 

 

1

2

3

5

4

Comentarii la subiect: