Noutăți

Mesajul directorului Centrului de Excelenţă în Economie şi Finanţe cu ocazia deschiderii anului şcolar 2016 - 2017

Dragi elevi, profesori, părinţi!

       Suntem aici  cu o ocazie tradiţională dar şi în acelaşi timp şi  specială - deschiderea anului de învăţământ 2016-2017. E un eveniment cu semnificaţii diverse pentru noi toţi – noii înmatriculaţi se simt la începutul unei noi etape de viaţă,  ceilalţi elevi vor continua să  promoveze semestre, ani de studii, profesorii vor manifesta aceiaşi bunăvoinţă şi profesionalism în formarea voastră profesională şi cetăţenescă, dar toţi împreună vom şti să ne bucurăm de succesele obţinute şi să  învingem dificultăţile apărute  prin tenacitate, perseverenţă şi sete de cunoaştere, or, drumul nostru împreună este drumul cunoașterii și al autocunoașterii. 

       În acest an instituţia nostră a făcut un salt calitativ nou - a devenit Centru de Excelenţă în Economie şi Finanţe. Astfel, şcoala noastră se află la începutul unor transformări de mare importanţă şi anvergură, în care ne vom implica cu toţii, şi, fiind conştienţi că o bună pregătire profesională înseamnă un efort şi o datorie  care ne revine tuturor – administraţiei, cadrelor didactice, părinţilor  şi în special  vouă , elevilor pentru a păstra, consolida  şi persevera pentru  poziţia de notorietate deţinută în învățământul profesional din republică, dar şi pentru că  înţelegem că viitorul societăţii noastre depinde în mod decisiv de calitatea pregătirii cetăţenilor săi. 

       Îndemnul meu pentru anul  nou de Învăţământ este să avem admiraţie pentru şcoala noastră. Să o considerăm ca o cetate în care locuitorii săi sunt iubitori, minunaţi şi frumoşi. Să o apărăm, să gândim pozitiv, să credem că suntem utili şi să ne bucurăm pentru ceea ce suntem. 

       Trebuie să recunoaştem că perioda prin care trecem nu este deloc simplă şi avem în faţă o mulţime de obstacole care trebuie învinse şi o vom face pentru că avem de partea noastră elevi dornici de carte, profesori profesionişti, părinţi interesaţi în rezultatele copiilor lor şi toate împreună fac o instituţie de învăţământ care nu cedat dificultăţilor şi a avut câştig de cauză în toate situaţiile.

       Într-un cuvânt, avem multe de făcut, iar 1 septembrie este punctul de pornire pentru perioada imediat următoare. Vom  reuşi în continuare împreună numai dacă vom păstra ritmul, dacă vom fi perseverenţi, dacă vom selecta permanent  priorităţile, dacă vom fi responsabili  în tot ceea ce întreprindem.

        Să ne urăm reciproc succese într-un an şcolar prolific şi important! 

 

Comentarii la subiect: